Той уточни, че няма българско вето върху членството на югозападната ни

...
Той уточни, че няма българско вето върху членството на югозападната ни
Коментари Харесай

Керемедчиев: РСМ няма да влезе в ЕС в следващите 10-15 г. frognews.bg

Той посочи, че няма българско несъгласие върху членството на югозападната ни съседка в Съюза. " То е на Европейския съюз и Европейската комисия. След подписването на съглашението, направено от Франция, не България е наложила несъгласие, а Европейска комисия.

 

Докато РСМ не изпълни изискванията на България, които към този момент са европейски, няма да започва договарянията за участие. Ветото не е паднало, към този момент не е на България, а е на целия Европейски Съюз. РСМ не е почнала договаряния за участие. Може би е на светлинни години, съдейки по метода, по който се държи, за разлика от Албания.

 

РСМ е блокирана от Европейска комисия до момента в който не бъде изменена Конституцията ", напомни дипломатът.

 

Керемедчиев уточни и кои са уредниците на конфликти от двете страни на границата. А това, по думите му са Вътрешна македонска революционна организация и " Възраждане " от българска страна, а от македонска - ВМРО-ДПМНЕ. " Само една част е дългата ръка на Русия, другата е идните избори в България и доста вероятните избори в РСМ.

 

Тази тематика се нагнетява в България от партии, които са отвън Народното събрание и се пробват да вдигнат поддръжката си, става дума за Вътрешна македонска революционна организация ", уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР